CARA MUDAH MENDAFTAR AKAUN FACEBOOK VIA OPERA MINI

December212012
Assalamualaikum W.b.t

Facebook adalah sebuah laman sosial gergasi yang menarik jutaan pengguna. Oleh kerana fungsi2 nya yang cukup interaktif dan mudah di fahami ia menarik minat jutaan pengguna untuk mendaftar di laman sosial ini.

Namun yang demikian acap kali aku mendengar permasaalahan apabila ingin mendaftar akaun baru menggunakan browser2 mobile seperti opera mini.

Oleh yang demikian aku rasa terpanggil untuk berkongsi cara paling mudah mendaftar akaun baru mengunnakan opera mini.

Step 1: Perkara pertama yang mesti anda buat adalah mendaftar akaun email. Klik Di sini dan isikan semua form yang ada
Mytrix

Mytrix

Di bawah ini adalah akaun email yang berjaya di cipta.
Mytrix

Step 2: Setelah akaun berjaya di cipta kini kita beralih pula kepada cara mendaftar akaun facebook. Masuk ke m.facebook.com dan klik sign up. Sila isi semua form2 yang ada dengan butir2 peribadi anda dan pastikan masukkan email yang telah anda cipta dan klik sign up.
Mytrix

Setelah akaun berjaya di cipta anda perlu medapatkan pengesahan dari facebook yang telah di kirim ke email yang anda buat tadi. Cara2nya anda lihat di Step 3.
Mytrix

Step 3: Untuk mendapatkan pengesahan dari facebook anda mesti login ke email anda sila klik Di sini dan masukkan email beserta kata laluan email.
Mytrix

Setelah sign in anda akan di bawa ke inbox. Klik inbox dan klik mesej facebook.

Mytrix

Lihat gambar rajah di bawah. Klik link seperti di bawah untuk pengesahan.
Mytrix

Aku sangat berharap tutorial ini dapat membantu pembaca blog ini yang berdepan kerumitan untuk memdaftar akaun baru facebook dan jangan lupa kongsikan panda rakan2 anda.

Andai kata tutorial ini anda kurang mengerti sad jangan berat jari untuk meninggalkan pertanyaan anda. biggrin

Rasanya jari2 aku sudah penat menaip. Jadi tutorial ini tamat di sini. smile

Wassalam... wink
Share on Facebook Share on Twitter

Comments

19 responses to "CARA MUDAH MENDAFTAR AKAUN FACEBOOK VIA OPERA MINI"

CARA CEPAT TINGKATKAN FOLLOW BLOG on 03:13 PM, 21-Dec-12

Selamat siang maz brow..biggrin makin sukses aja yah di mwb..
Tolong bantuannya voting di

Http://zona.6te.net

MKasih maz brow... biggrin

Kikai L Gazerock on 03:50 PM, 21-Dec-12

Wah mantep juga nh... biggrin

Owner Hafizi891 on 04:30 PM, 21-Dec-12

Mantap infonya. . .mrgreen

kahlil on 04:58 PM, 21-Dec-12

udah kebanyakan akun sob jg nyimak dulu biggrin

DariHP Blogs on 05:25 PM, 21-Dec-12

fbku aja udah hampir punya 1800 teman.
btw, nice share..
biggrinbiggrin

ωαη мутяιχ on 06:00 PM, 21-Dec-12

thanx uda bkunjung

Anwar IIz on 06:31 PM, 21-Dec-12

Mantap..blh buat bnyak akaun

Arisdream Blog on 07:29 PM, 21-Dec-12

Artikelnya bagus sob, sekarang facebook memang sudah mempermudah registrasi via hp...

http://www.arisdream.com/inilah-keajaiban-air-zam-zam-yang-mungki.xhtml

tips and trik on 07:52 PM, 21-Dec-12

nyimak ae sob.........
kunbal yaaa......mrgreen

http://gratiiisss.mywapblog.com/trik-internet-gratis-telkomsel-snc-updat.xhtml

ωαη мутяιχ on 08:07 PM, 21-Dec-12

@Arisdream Blog,
eya..tpi kadang2 ada yg tdk buat comformation email..

mr ωαηx on 10:15 PM, 21-Dec-12

Menarik genk, biggrin

Jiman Kukusan on 11:04 PM, 21-Dec-12

mntap infonya genk..
maw bwat fb lgi 1 ba..

dah x boleh buka link email tu? mcm mana ni? on 11:18 PM, 23-Jan-13

huhu

jai on 11:55 AM, 01-Feb-13

tak boleh pun.

boya22 on 06:11 PM, 18-Mar-13

aku nk daftar mcm mna nie?ang bg taw sat

Haikal nizam on 06:17 PM, 23-Apr-13

Blues2

amera shamimi on 02:19 PM, 12-Jul-13

nk daftar cam mna???

amera shamimi on 01:23 AM, 24-Feb-14

hai ,, mat mlm ..

sarah on 10:15 AM, 10-Jun-14

dulu saya ade fb tpi...skrang da x de bb sye lupe pasword,,hmm....skrang nk wt fb bru susah larh...sape boleh tolong

Subscribe to comments feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Comment:
(Some BBCode tags are allowed)

Security Code:
Enable Images


 
Back to top